Minister voor Mobiliteit & Infrastructuur

“Afdeling Auto’s heeft al vast een suggestie voor de nieuwe regering: installeer een minister voor Mobiliteit & Infrastructuur. Wat ons betreft kan de portefeuille Milieu in het huidige ministerie van IenM het beste worden ondergebracht bij Economische Zaken.”

‘Er moet een minister voor Mobiliteit & Infrastructuur komen’

Naar de mening van Van Eijck is deze stap noodzakelijk omdat mobiliteitsvraagstukken cruciaal zijn. Hij wijst er op dat files, zeker met de aantrekkende economie, onhoudbaar zijn. Weliswaar zien velen zelfrijdende auto’s als dé ultieme oplossing voor het fileprobleem, maar voorlopig zijn die er nog niet. “Qua infrastructuur is er dus een additionele inspanning nodig om verkeersknelpunten op te lossen. Dan heb ik het nog niet over de vraag hoe om te gaan met data en connectiviteit van auto’s? En hoe gaan we Anders Betalen Voor Mobiliteit vormgeven? Dat moet absoluut in het Regeerakkoord komen.”

Het aanstaande kabinet, besluit hij, kan niet langer om die discussie heen en moet nu flink doorpakken op flexibele mobiliteit. En inzetten op de beste technieken die dit faciliteren om mensen zo veilig, snel en comfortabel mogelijk van A naar B te brengen. Binnen de Randstad moet dat straks gewoon binnen een uur kunnen.”

< Terug naar Afdeling Auto’s