Marktontwikkelingen

“Dit ging hand in hand met het verbeterde consumentenvertrouwen. Een andere gunstige factor betrof de lagere brandstofprijs, waardoor mensen iets sneller de auto pakken. En als we met zijn allen per saldo iets meer gaan rijden heeft dat uiteraard een enorme impact op de onderhoudsmarkt.”

Afdelingssecretaris Jeroen van de Braak voegt daaraantoe dat uit de tijdens de EQUIPVAK beurs gepresenteerde ICDP-studie ‘Groeien in een veranderende markt’ blijkt dat het niet gaat om een tijdelijke opleving, maar dat de markt naar verwachting voor een langjarige periode op niveau blijft.

Voor de leden van de sectie Equipment geldt eveneens dat er betere tijden zijn aangebroken. Van de Braak omschrijft deze markt als stabiel, waarbij equipmentleveranciers onder andere profiteren van de jaarlijks verplichte keuring van ijk- en meetapparatuur.

De sectie Automotive Industry plukte in het verslagjaar de vruchten van de groeispurt in de autoproductie in Azië en China. Dit leverde met name voor toeleveranciers in die regio’s extra business op.

< Terug naar Afdeling Autovak